Wij zijn Friso & Bart, beide liefhebbers van wijn én werkzaam in de horeca (geweest). Tijdens de eerste lockdown zijn we met een oude Citroën camper afgereisd naar Frankrijk. Ons doel was langs diverse wijnstreken om te proeven en de verhalen achter de wijnen te ontdekken.

Tijdens onze eerste overnachting kwamen we per toeval terecht bij het Champagnehuis Dominique Foureur. De gastvrijheid van Dominique en Elisa was overweldigend. Na het aansluiten van Elektra en water werden we binnen gevraagd om hun verschillende Cuveés te proeven. Tijdens het proeven keken we elkaar goedkeurend aan, dit is mooi spul! We kregen 2 open flessen mee de camper in en de volgende dag kochten we 2 dozen van onze favorieten.

Onze tocht voerde ons langs de Bourgogne, Rhône en Provence én kochten enkele flessen voor ‘thuis’. Bij thuiskomst vertelde wij met enorm veel enthousiastme aan diverse mensen over onze avonturen en de wijnen én proefde we in een andere setting de champagnes en wijnen. Iedereen was blij verrast met de kwaliteit, smaak en het verhaal.

Hieruit kwam het idee Château Citroen: We nemen je, digitaal, mee naar diverse streken, wijnhuizen en makers. Je leert het verhaal achter de wijn kennen én op basis daarvan kan je wijnen bestellen en beleven!