Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Riesling Grand Cru Mambourg Vendages Tardives '09

Riesling Grand Cru Mambourg Vendages Tardives '09

€34,50 €25,00
niet op voorraad
Domaine Michel Fonné Riesling Grand Cru Mambourg (Vendages Tardives) '09 is gemaakt van 100% Riesling. Krachtige zoete en fruitige tonen van rijp steenfruit, nootachtig, honing en caramel tonen. In de afdronk de frisheid en mineraliteit van de riesling.
Chateau Citroen.
 • Bezorging
  In December gratis bezorging vanaf €60,-!!
 • Eigen import
  Kleinschalige boeren
 • Persoonlijk advies
  Mail ons op [email protected]
 • Vanaf 12 flessen
  Een gratis fles
Beschrijving

Domaine Michel Fonné Riesling Grand Cru Mambourg (Vendages Tardives) '09

Deze wijn is gemaakt van 100% Riesling. Krachtige zoete en fruitige tonen van rijp steenfruit, nootachtig, honing en caramel tonen. In de afdronk de frisheid en mineraliteit van de riesling. De wijnen van de Grand Cru Mambourg typeren zich door een geconcentreerde rondheid in de wijnen. Dit komt doordat Mambourg pal op het zuiden ligt en profiteert van de zon uren in combinatie met de calcium rijke bodem. De totale oppervlakte van de Grand Cru Mambourg is 61,85 waarvan Michel Fonné een klein deel van bezit. 

Vendanges Tardives is van toepassing op uitzonderlijke wijnen die geproduceerd worden volgens de strengst denkbare criteria. Een paar dagen voor de oogst moet een controleur eerst vaststellen of de druiven een bepaalde mate van edele rotting hebben en voldoende suikers. Daarna moet de wijn gekeurd worden door een jury voordat deze de vermelding Vendages Tardives mag krijgen. De Vendanges Tardives worden gemaakt van edele druivenrassen, dat betekend dat alleen Riesling, Pinot Gris, Muscat en Gewurztraminer gebruikt mogen worden. De druiven worden geplukt wanneer deze overrijp zijn en deels aangetast door edele rotting.

Druivenras(sen):
100% Riesling

Jaartal:
'09

Stijl:
Krachtig & Zoet

Spijscombinatie:

Mooi combinaties met desserts, blauwe schimmelkazen maar ook bij foie gras of bijvoorbeeld eend.

Bekijk hier het volledige assortiment van Domaine Michel Fonné